(SPORT)DIËTISTENPRAKTIJK
RUTH VANDERHEYDEN

Begeleiding bij eetstoornissen of haperend eetgedrag

 

Als diëtiste help ik (Ruth) je meer inzicht te krijgen in de relatie tussen eten, je gevoelens en gedrag. Hierbij horen ook het eetgedrag, structuur, frequentie en denkpatronen … Voeding is maar een onderdeel van een gezond & energiek leven, daarom wordt er tijdens de sessies ook gewerkt aan het ontwikkelen van een positieve mindset en gaan we op zoek naar jouw sterktes om die saboterende gedachten te verminderen door middel van zeer persoonlijke en praktijkgerichte tips en tricks

Bij de begeleiding van eetstoornissen raad ik  een multidisciplinaire aanpak aan.  Doordat ieder zijn expertise heeft, kan je beter geholpen worden. 

De begeleiding van eetstoornissen of haperend eetgedrag krijgt voorrang op anderen en hiervoor heeft Ruth extra mogelijkheden in haar agenda. 


"Sta terug in je eigen kracht"

Tijdens het eerste gesprek (+/-60 minuten) zal ik (Ruth) voornamelijk naar je luisteren om je beter te leren kennen en jouw wensen en behoeften in kaart te brengen.

 Jij hebt de regie, jij bepaalt het tempo. Ieder stapje telt. Ik ben er om je tijdens de rit naar herstel te adviseren, te steunen en te helpen. Samen zorgen we ervoor dat je eten (of net niet eten) niet meer als controle nodig hebt. 

Iedereen is verschillend, daarom is een persoonlijke aanpak zeer belangrijk en wordt de manier van werken aangepast aan het individu voor me. Ben je ouder dan 16 jaar? Dan verlopen de gesprekken zonder ouders. Indien nodig of gewenst kan de ouder (of partner) bij een deel van de sessies aanwezig zijn.  

Voor het intakegesprek (+/- 60 minuten) betaal je €75. Tijdens het eerste of tweede gesprek wordt er samen bekeken hoe de begeleiding verder zal verlopen. Omdat de weg naar herstel vaak een langere en intensieve rit is, wordt er meestal gebruik gemaakt van een specifiek traject voor mensen met een eetstoornis. 


''De rit naar herstel is een zeer dappere keuze
en ik zal je hierbij helpen. "


eetstoornisherstel, eetstoornissen, begeleiding, persoonlijke begeleiding, anorexia nervosa, boulimia, boulimie, eetbuien, binge eating disorder, eating disorder, dietistepelt, ruth vanderheyden, eetstoornisexperte

Traject: ALL-IN

+/- 3 maanden –  tweewekelijke coaching
– intake +/- 1 uur
– 5 x 45 minuten opvolging
– inclusief multidisciplinair overleg met andere hulpverleners
  
+ Extra mogelijkheden
– ouder- of partnerbegeleiding (2 afspraken)
Ondersteuning van partner of ouder wordt vaak onderschat en is van enorme waarde in het herstel. Onderstaande vragen worden onder andere besproken.                                        
  • Wat is een eetstoornis en hoe je hiermee om?
  • Hoe kan je als partner/ouder helpen?
  • Wat zijn valkuilen?
  • Beantwoorden persoonlijke vragen

 

– e-mail begeleiding
Stuur Ruth tijdens de begeleiding jouw ervaringen, opdrachten, updates en/of vragen door. Je krijgt tussen de afspraken extra steun en advies via mail.                                    
  • eerste maand extra begeleiding via mail
  • 3 maanden (volledig traject) extra begeleiding via mail

 

''Mijn leven is zo veel meer waard
dan alleen maar dàt niet willen eten."
S. uit Pelt

E.
E.
Uit Rumst
Read More
E. uit Rumst (5 sterren) Met Ruth heb ik tijdens acht consultaties gewerkt rond mijn eetstoornis (boulimia nervosa). Doordat de begeleiding op maat was voelde ik me erg vertrouwd en was ik in staat om telkens een stapje vooruit te gaan, zonder daarbij te extreem over mijn grenzen te moeten gaan. Elke consultatie werd nagedacht over hoe ik mijn voeding stilaan kon opbouwen zodat mijn lichaam kon aansterken, maar werd er ook aandacht geschonken aan allerlei andere luiken. Door de holistische aanpak en niet alleen te kijken naar mijn voeding, maar ook naar mijn levensinvulling, naasten en onderliggende stressfactoren heb ik op een relatief korte tijd al veel verbetering kunnen maken. Ik raad het daarom zeker aan om door Ruth begeleid te worden, zeker als je op zoek bent naar begeleiding op maat en wil werken aan een gezondere relatie met eten door naar meer te kijken dan enkel naar je voedingsinname.
J.
J.
uit Maastricht
Read More
Ruth heeft me in enkele maanden enorm geholpen. Samen hebben we gewerkt om me te scheiden van mijn eetstoornis dat mijn persoonlijkheid belemmerde. Mijn relatie met eten was een soep en kostte me veel te veel energie. Ik ben zo blij dat ik nu mijn liefde voor eten en sporten terug heb gevonden. Niet alleen kan ik weer leven zonder constant over eten te denken, maar heb ik mezelf weer gevonden. Het was een proces wat nog steeds gaande is maar de cruciale stappen heb ik niet zonder de persoonlijke begeleiding van Ruth kunnen doen.
S.
S. Uit Pelt
Read More
De begeleiding van Ruth heeft me geholpen om inzicht te krijgen in mijn manier van omgaan met eten, voeding, mijn lichaam. Al zo vaak was ik met goede moed opnieuw begonnen en voelde ik me gefaald als het weer niet lukte om het vol te houden. Dit herhaalde zich steeds, tot ik er moedeloos van werd en geen uitweg meer zag. Ik had het zolang uitgesteld om de stap te zetten naar professionele begeleiding maar besefte ook dat het niet meer anders kon. Ruth bleek een steun en toeverlaat in dit moeilijk proces. Door haar positieve woorden, zag ik steeds meer dat er ook dingen goed liepen en dat ik meer was dan iemand met een moeilijke relatie met voeding en mijn lichaam. Ze hielp me om terug vertrouwen te krijgen en stappen te zetten die ik alleen niet durfde te zetten. Wetende dat ik steeds bij haar terecht kon voor een luisterend oor en advies, heeft ervoor gezorgd dat ik terug kan leven en genieten in plaats van de dag doorkomen en overleven. Het blijft een proces, met soms nog lastige momenten, maar leren beseffen dat dit erbij hoort en ook weer voorbij gaat, was voor mij van levensbelang.
Previous
Next

Om optimale opvolging en kwaliteit van de begeleiding te garanderen, wordt het traject aanbevolen. Indien nodig kan je kiezen voor losse/afspraken bij de begeleiding voor eetstoornissen. Na het volgen van het traject wordt samen geëvalueerd, een toekomstig plan van aanpak opgesteld en bekeken of verdere begeleiding nodig is. Voor het intakegesprek betaal je €75, tijdens dit gesprek wordt de manier van aanpak verder besproken. 

 

De begeleiding van eetstoornissen of haperend eetgedrag krijgt voorrang op anderen en hiervoor heeft Ruth extra mogelijkheden in haar agenda. 

Omdat we erkende diëtisten zijn, heb je recht op een gedeeltelijke terugbetaling. Elke mutualiteit heeft hiervoor andere voorwaarden. Meer info hierover kan je navragen bij jouw mutualiteit. 

 Om jou optimaal te coachen, volg ik regelmatig bijscholingen en lezingen.