(SPORT)DIËTISTENPRAKTIJK
RUTH VANDERHEYDEN

Energieballetjes met groenten

energieballetjes, dietistepelt, dietiste, tussendoortje, gezonde snack, healthy snack, zonder toegevoegd suiker, geen suiker

In deze energieballetjes zitten groenten (wortelen) verwerkt. Zeker als je een moeilijke groente-eter bent, is het een aanrader om te proberen. We hebben gekozen om wortelen te gebruiken, omdat ze op zich al een zoetere smaak hebben t.o.v. andere groenten. Ook bij kinderen behoren ze vaak tot hun favoriete groentesoorten, dus ook bij hen kunnen de balletjes in de smaak vallen. Ze bevatten bovendien geen toegevoegde suikers en zijn super eenvoudig te maken! Kortom, alleen maar voordelen om het recept uit te proberen.

Je mag ons op Instagram altijd een berichtje sturen als je de balletjes gemaakt hebt en hoe ze smaakte. Wij zijn benieuwd!

Recept: energieballetjes met wortel

Ingrediënten voor +/- 10 balletjes

  • 90 g gemengde noten
  • 150 g wortelen
  • 70 g dadels
  • 20 g havermout
  • 1 koffielepel vanillearoma
  • 1 koffielepel koek- en speculaaskruiden
  • 1 koffielepel kaneel
  • snufje zout
  • Optioneel: 2 eetlepels vloeibare honing of agavesiroop
  • Andere topping: cacaopoeder of kokos zijn ook heerlijk om de balletjes in te rollen.

Bereiding

Maal de helft van de noten in een keukenmachine fijn en zit dit even aan de kant. Was de wortelen en snijd ze in grote stukken. Je hoeft de wortelen dus niet te schillen. Voeg vervolgens de stukken wortel toe aan de keukenmachine en maal fijn. Voeg hierbij de dadels en de andere notenhelft. Maal alles fijn. Doe het mengsel in een kom en voeg hieraan de havermout, vanillearoma en kruiden toe. Meng alles door elkaar. Rol ongeveer 10 balletjes van het mengsel. Knijp of duw de balletjes stevig vast om afbrokkelen te vermijden. Rol ze vervolgens door het notenkruim. Zet ze in de koelkast en laat ze 25 minuten opstijven. Smullen maar!

Wil jij graag persoonlijke begeleiding? We helpen je graag! Bekijk het aanbod op de website.

Je mag ons op Instagram altijd een berichtje sturen als je de balletjes gemaakt hebt en hoe ze smaakte. Wij zijn benieuwd!

Tot snel!

Ruth & Jelena