(SPORT)DIËTISTENPRAKTIJK
RUTH VANDERHEYDEN

Hoe jij gezonde gewoontes kan volhouden!

DietistePelt, gezonde gewoontes aanleren, gewoontes ontwikkelen die bij jou passen, fruit is gezond, dagelijks fruit eten, sportdiëtiste, persoonlijke begeleiding en groepscoaching, online coaching

Hoe blijf je nu die gezonde gewoontes volhouden?

En net daar zit het. In dat één bepaald woordje, in de manier hoe je hiermee omgaat of tegenover staat.

Je hoeft namelijk helemaal niets vol te houden. Volhouden lukt niemand.

Niemand kan zijn hele leven lang ‘iets volhouden’. Dat is veel te zwaar.

Volhouden voelt aan als een verplichting. Als iemand je verplicht je hele leven lang elke dag 10 000 stappen te zetten zonder dat jij hier enige inspraak in had, blijf je dat dan doen? Blijf je dit doen voor een ander, omdat het ineens opgelegd werd? Neen. Zo zal je ook niet dagelijks fruit eten of voldoende water drinken als je hier zelf niet achter staat of dit zelf niet wilt.

Uiteindelijk laat je los en maak je het jezelf makkelijker.

En daar zit de kracht. Maak het jezelf zo makkelijk dat het helemaal niet voelt als volhouden.

Leer jezelf gezonde gewoontes aan die bij JOU passen. Neem niets klakkeloos over van iemand anders, maar maak ze je eigen. Pas ze aan, totdat ze vanzelf gaan.

Maar merk je dat je telkens weer extra energie nodig hebt om deze gezonde gewoontes te blijven doen? Pas dan eens onderstaande tip toe.

Waarom? 

Vraag jezelf af waarom jij nu net die bepaalde gewoonte wilt doen?

Er zijn zo veel activiteiten of handelingen die je kan doen en integreren als gewoonte in jouw gezonde levensstijl. Maar waarom net deze? Als je hier veel meer energie in moet steken dan dat je ervan terugkrijgt. Past deze gewoonte dan bij je? Of kan je deze beter iets kleiner maken en aanpassen?

Hoe sterker jouw waarom, hoe makkelijker het is om jouw gewenste gedrag of gewoonte te stellen.  Sta hier echt bij stil en ga op zoek naar een zeer krachtige waarom, zodat jouw gewenste gedrag echt vanzelf zal gaan en je niets ‘moet volhouden’.

Wil je echt gezonde gewoontes ontwikkelen?

Hoe je gezonde gewoontes aanleert en kan vasthouden leer je in het Energiek Groei-Traject. Er zijn namelijk verschillende opdrachten die je kan doen om jouw waarom krachtig en waardevol te maken, waardoor alle gezonde gewoontes bij jou en bij je levensstijl passen en ze allemaal vanzelf gaan.

De derde ronde van het Energiek Groei-Traject start op 4 oktober 2022.

 

Het Energiek Groei-Traject 2022 is een online groepstraject, waarbij je een gezonde, fitte levensstijl ontwikkelt met meer zelfvertrouwen en zelfliefde. Er wordt zowel op voeding, beweging als mindset gefocust.

Bekijk hier ons aanbod voor persoonlijke begeleiding.