(SPORT)DIËTISTENPRAKTIJK
RUTH VANDERHEYDEN

De voordelen van online sporten

home workout youtube laptop thuis sporten full body abs

Thuis sporten was nooit zo hip! Home workouts en online sporten bieden veel voordelen en die zetten we graag op een rijtje.

Alle voordelen op een rijtje:

 

Waar en wanneer jij wil

Je wil beginnen met sporten, maar je hebt nog niet de sportschool gevonden die voldoet aan jouw verwachtingen. Waarom niet gewoon thuis beginnen? Online workouts kan je overal doen, in de living, in de tuin … Of jij nu vroeg in de ochtend of ’s avonds wil sporten, het maakt niet uit. Sport wanneer jij wil!

 

Je bespaart tijd

Als het gaat om tijd vrijmaken voor het sporten, is er niets efficiënter dan thuis een online training volgen. Je verliest geen tijd met het verplaatsen, opvang zoeken voor de kinderen… Je kiest ook zelf hoe lang jouw sportsessie duurt. Er zijn korte sportsessies die dus ook in jouw drukke week passen. Dat betekent meer tijd om door te brengen met je familie en vrienden of om je favoriete serie te kijken.

 

Geen materialen of een grote ruimte nodig

Het enige wat je nodig hebt is je smartphone, laptop of tablet waarop je een online workoutvideo kan afspelen, een leuke, comfortabele sportoutfit, een matje. Extra kleine materialen zoals een weerstandsband of gewichtjes zijn leuk, maar niet noodzakelijk.

 

No judging

Een home workout volg je volledig op je eigen tempo en naar je eigen vermogen. Geen druk van mensen rondom je of beoordelende blikken. Ideaal als je nog maar net start met workouts. Zo kan je de oefeningen leren kennen zonder dat je je gedwongen voelt om de persoon naast je te volgen.

 

Voor ieder wat wils

Het aanbod aan online trainingen is eindeloos. Volg jij graag een persoonlijk trainingsschema, of kies jij liever zelf welke online workout doet? Volg je graag workout video’s of gebruik je liever een app? Of een videocall met een personal trainer voor dat extra duwtje in de rug? Er is voor ieder wat wils.

 

Je bespaart geld

Je bespaart niet enkel tijd, maar ook geld. Hoewel de meeste sportclubs niet zo duur zijn, kan je toch wat besparen. De meeste online workouts zijn gratis of voor een scherp prijsje kan je al een persoonlijk trainingsschema voor thuis krijgen.

 

 

Hoe begin je eraan?

Zoek op YouTube naar termen zoals “home workout beginner” of “full body workout”. Je kan er ook bij zetten hoeveel minuten je graag wil sporten. Weet je niet welke workouts geschikt zijn voor jouw noden? Dan kan je altijd beroep doen op een personal trainer om een persoonlijk trainingsplan samen te stellen.

Begin vooral rustig en bouw geleidelijk op. Luister naar je lichaam.

 

Maar, wat als ik het niet volhoud?

Naast alle voordelen is er een nadeel dat steeds wordt aangehaald door onze klanten: “Wat als ik het niet kan volhouden?” Eerst en vooral is het belangrijk om een type workout te kiezen dat bij jou past. Als je iets met tegenzin doet, is het moeilijk vol te houden. Daarnaast helpt het om je sportsessies in te plannen in je agenda. Doe éérst je workout en kruip dan pas in de zetel.

 

In het Energiek Groei-Traject 2022 wordt maandelijks een online sportsessie georganiseerd door Jelena. Zij is personal trainer en leert jou om plezier te beleven in het sporten. Daarnaast begeleidt ze jou in het correct uitvoeren van de oefeningen.

  • Live sportsessies met een personal trainer en andere deelnemers, dus super motiverend.
  • Sessies van 30 minuten, dus gemakkelijk in te plannen in jouw drukke week.
  • Herbekijken is mogelijk.
  • Uitdagend, efficiënt en gevarieerd.

 

Het Energiek Groei-Traject is een online groepscoaching waarbij je een gezonde, fitte levensstijl ontwikkelt met meer zelfvertrouwen en zelfliefde. Er wordt zowel op voeding, beweging als mindset gefocust.

Bekijk hier ons aanbod voor persoonlijke begeleiding.