(SPORT)DIËTISTENPRAKTIJK
RUTH VANDERHEYDEN

Blijf genieten van terrasjes met deze 6 tips

Het is al eind juli, wat gaat het snel … Dit wilt natuurlijk ook zeggen dat de zomer zo snel gaat en vaak (helaas) veel sneller dan de winter! Dus genieten, genieten, genieten! zoals je waarschijnlijk weet, vinden we echt dat dit bij een fitte, gezonde levensstijl hoort.

Het zonnetje schijnt, massaal duiken we de terrasjes op, heerlijk! Lekker genieten toch? We merken in de praktijk regelmatig dat cliënten het moeilijk vinden om in de zomer een gezonde balans te vinden tussen heerlijk terrassen en een gezonde levensstijl. 🍹

Is dat herkenbaar voor jou? Lees dan zeker verder, want in deze blog vertellen wij jou hoe je kan omgaan met deze zomerse terrasjes!

Balans = key

Je hoeft echt niet altijd alleen maar gezonde keuzes te maken. Als je lekker mee wilt aperitieven is dat natuurlijk helemaal prima. Af en toe wat lekkers hoort erbij, zeker als je hiervan enorm geniet! Bij een gezonde, energieke levensstijl gaat het namelijk om balans. Ben jij regelmatig op een terrasje te vinden tijdens de zomer? Zeker niets cancelen en geniet!

Onderstaande zes tips kunnen je hierbij helpen om een gezonde balans op het terras te behouden. Deze balans is voor iedereen anders en jij bepaalt zelf hoe je jouw gezonde levensstijl invult! Vind je het moeilijk om los te komen van die opgelegde dieetregeltjes en zelf te bepalen wat voor jou een gezonde levensstijl inhoudt? Bekijk dan zeker de info over ons nieuwe . Sinds kort kan je hiermee van start gaan en word je persoonlijk begeleid naar de fitste versie van jezelf.

Tips voor terrasjes

Bereid je voor

Ga voor jezelf na of je op het terras iets wilt eten. Wil je dat liever niet? Zorg er dan voor dat je, voordat je weggaat, goed gegeten hebt. Zo voorkom je dat je (onbewust) gaat snacken op het terras.

Bedenk hoeveel je wil uitgeven

Misschien is het voor jou moeilijk om in te schatten hoeveel drankjes je wilt of lukt het niet om je daaraan te houden. Bedenk dan van tevoren hoeveel geld je wilt uitgeven op het terras. Neem niet te veel (contant) geld mee. De verleiding om meer te nemen dan je van tevoren had gedacht, wordt dan kleiner.

Kies voor gezonde(re) drankjes

Natuurlijk kan je plat of bruiswater nemen, maar soms heb je ook wel eens zin in iets zoets, toch? Kies dan bij voorkeur voor light of zero frisdranken. Zo heb je wel de zoete smaak, maar niet de suikers. Light frisdranken zijn enkel in extreem grote hoeveelheden schadelijk voor je gezondheid, dus af en toe een light- of zero frisdrank bestellen, kan zeker. Doe vooral waar jij je goed bij voelt.

Drink water bij de wijn

Drink een glas water naast je wijntje of biertje, zeker als je in de zon zit. Alcohol zorgt ervoor dat je lichaam uitdroogt en dit doet de zon ook nog eens. Dubbelop dus!

Sla een rondje over

Komen er lekkere hapjes op tafel en heb je nog geen zin of honger? Probeer dan eens het eerste rondje over te slaan. Het is namelijk makkelijker om te wachten met eten dan om te stoppen. Bovendien ben je zo bewuster bezig met wat je eet.

Beweeg

Weet jij van tevoren al dat er een terrasje op de planning staat? Spreek dan met je vrienden af om met de fiets of te voet te gaan. Op die manier heb je direct ook extra beweging gehad.

Wil je nog meer tips en tricks voor een gezonde, fitte zomer?

Graag persoonlijke begeleiding? 😊 Op het werk is het nu vaak rustiger en wie weet wel het ideale moment om en te bepalen wat voor jou een fitte, gezonde levensstijl inhoudt. Kriebelt het?  Maak je afspraak via de website. 🙌

Op Instagram en delen we ook regelmatig gezonde, lekkere receptjes. Ga ons zeker volgen en tag ons als jij een van onze receptjes maakt. 🤗