(SPORT)DIËTISTENPRAKTIJK
RUTH VANDERHEYDEN

7 tips om meer te bewegen tijdens de zomer

Het is zomer en dat betekent mooi weer, dus meer kansen om te bewegen.

Heb jij wel eens moeite om tijdens de warme zomerdagen en tussen alle barbecues door in beweging te blijven? Met onderstaande tips kom jij sportief de zomer door!

En goed nieuws, vanaf nu kan je starten met ons om de fitste en energiekste versie van jezelf te worden. Nieuwsgierig? Onderaan deze blog kan je meer info terugvinden. 😊

7 tips om meer te bewegen in de zomer

 

Fietsen

Ga met de fiets naar je werk, je vrienden, de boodschappen doen, een ijsje eten…. Waar je ook naartoe gaat, neem de fiets. (Als de afstand het toestaat.) Je bent lekker in beweging, je krijgt misschien een mooi bruin kleurtje en je maakt extra vitamine D aan. Wat wil je nog meer? Dus geen excuses meer en fietsen maar! PS vergeet je niet in te smeren. 😉

Ga lekker shaken

We hebben het hier niet over cocktails, maar wel over shaken met je hele lichaam. Nodig vrienden uit, maak ‘s avonds een gezellig kampvuur of zet leuke muziek op en dansen maar! Dansen is gezellig en actief, zo kan je in beweging genieten van een mooie zomeravond.

Actief op vakantie

Ga jij deze zomer op vakantie? Of ben je misschien op dit moment op vakantie? Roep iedereen bij elkaar en schiet in actie. Ga lekker uitwaaien aan zee en neem die badmintonset, bal of vlieger mee. Bewegen op los zand is moeilijker, dus een extra uitdaging voor je lichaam. Krijg je het even warm? Geen probleem, je kan je verfrissen in de zee.

Is de zee wat te ver? Maak dan een leuke ochtendwandeling, ga naar het park, bezoek mooie tuinen, ga de bergen in of stippel een fietsroute uit. Of misschien heb je wel een zwembad ter beschikking, stel voor jezelf dan een doel en zwem bijvoorbeeld iedere dag 10 baantjes.

Stappenteller

Wil jij jezelf graag wat meer uitdagen en een dagelijks doel stellen? Dan is een stappenteller ideaal. Het werkt stimulerend en zorgt dat je niet altijd de kortste route kiest. Overdrijf hier natuurlijk niet in. Bewegen moet immers plezierig blijven en geen ‘moetje’ worden.

Speel Kubb in de tuin of het park

Heb jij al ooit Kubb gespeeld? Nodig vrienden of familie uit voor een spelletje Kubb buiten. Kubb is een spel waarbij je elkaars blokken omver moet gooien met stokken. Goed voor een gezellig namiddagje en je zal ervan versteld staan hoeveel beweging je krijgt.

Bootcamp

Sport jij bij een organisatie en vind je het jammer dat er een zomerstop is? Ga op zoek naar een summer bootcamp bij jou in de buurt. Met een summer bootcamp kan je vaak heel de zomer door laagdrempelig in de buitenlucht sporten! Je hebt een wekelijks uitstapje en je blijft lekker in beweging.

Home workouts

Sport jij liever in je eentje? Probeer dan eens een home workout te doen. Plan vaste momenten in waarop je een home workout doet. Er zijn wel duizenden verschillende workouts online te vinden, dus gegarandeerd ook iets wat bij jou past! Dit kan in de tuin, binnen of misschien in de kelder of op de zolder. Veel ruimte heb je hiervoor niet nodig. PS Wist je dat je bij ons nieuwe traject ‘Nooit meer diëten’ ook makkelijke, effectieve home workouts krijgt?

Nog meer tips nodig?

Heb jij alle bovenstaande tips al geprobeerd, maar lukt het je niet om in beweging te blijven (of meer te bewegen)? Lees dan zeker verder.

In deze deze blog krijg je 3 tips om sporten wél vol te houden!

Stoppen met diëten

Heb jij al iets gehoord over ons nieuwste traject ‘Nooit meer diëten’? Dit traject is sinds 1 juli beschikbaar!

Dit traject is echt iets voor jou als:

  • Je deze zomer eindelijk afstand wilt nemen van diëten en alle dieetreclames en ideaalbeelden wil loslaten
  • Je niet meer aan de calorieën wilt denken op vakantie
  • Je wilt genieten van een barbecue of glaasje wijn op een zomeravond, zonder schuldgevoelens
  • Je zelfzeker in een short of kleedje rond wilt lopen
  • Je consistent wilt sporten en gezond eten, ook op drukke dagen

In de zomer is het misschien wat rustiger op het werk en heb je de tijd om meer zelfzorg in te plannen met behulp van ons gloednieuwe traject. Het ideale moment om te starten! 

Maak je afspraak via de website. 🙌 Nieuwsgierig naar meer? Bekijk hier ons aanbod voor individuele begeleiding.