(SPORT)DIËTISTENPRAKTIJK
RUTH VANDERHEYDEN

Ontdek intuïtief bewegen: bewegen voor je plezier én gezondheid

In een wereld waarin de focus vaak ligt op het verbranden van calorieën en het verkrijgen van een bepaald uiterlijk, verliezen we soms het plezier van bewegen uit het oog. Daarom gaan wij in de praktijk aan de slag met intuïtief bewegen.

Intuïtief bewegen draait om luisteren naar je lichaam en bewegen op een manier die goed voelt, los van externe verwachtingen. Wij focussen dus niet op het verbranden van calorieën, maar wél op de vele voordelen van beweging voor je fysieke én mentale gezondheid.

6 voordelen van intuïtief bewegen

Wanneer je gaat bewegen op gevoel, ontdek je een wereld van plezier en vrijheid. Hieronder geven we je enkele redenen waarom intuïtief bewegen zo waardevol is:

Verbetering van je stemming

Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen bij het verbeteren van je stemming en het verminderen van gevoelens van angst en depressie. Wanneer je beweegt op een manier die je leuk vindt en die je vreugde brengt, versterk je je gevoel van welzijn en veerkracht.

Stressvermindering

Bewegen is een uitstekende manier om stress te verminderen. Door te bewegen kunnen endorfines vrijkomen, waardoor je je gelukkiger en ontspannen voelt. Intuïtief bewegen stelt je in staat om te kiezen voor activiteiten die je echt kalmeren en je helpen om te gaan met de uitdagingen van het dagelijks leven.

Verbinding met het lichaam

Intuïtief bewegen moedigt je aan om in contact te komen met je lichaam. In plaats van te streven naar een bepaald doel of een ideaal lichaamsbeeld, leer je luisteren naar de signalen die je lichaam je geeft. Dit kan leiden tot een dieper begrip van je fysieke behoeften en een grotere waardering voor wat je lichaam allemaal kan. Bedenk je eens wat je lichaam allemaal voor je doet.

Verbetering van je slaapkwaliteit

Regelmatige lichaamsbeweging kan ook bijdragen aan een betere slaapkwaliteit. Door vermoeidheid te verminderen en stress te verlichten, kun je gemakkelijker in slaap vallen en dieper slapen, wat essentieel is voor je algehele gezondheid en welzijn.

Gelegenheid voor sociaal contact

Bewegen in een sportclub of met andere mensen kan een toffe manier zijn om nieuwe mensen te leren kennen. Of het nu gaat om het deelnemen aan groepslessen, samen met vrienden wandelen of deel uitmaken van een sportteam, bewegen op gevoel kan je helpen om nieuwe mensen te ontmoeten en bestaande relaties te versterken.

Haal je creativiteit naar boven

Bewegen op gevoel opent de deur naar creatieve expressie. Of het nu gaat om dansen, wandelen in de natuur, yoga beoefenen of een nieuwe sport uitproberen, intuïtief bewegen stelt je in staat om je uit te drukken op een manier die uniek is voor jou en die je creativiteit stimuleert.

 

 

Wil jij graag persoonlijke begeleiding? We helpen je graag! Bekijk het aanbod op de website.

 

Tot snel!

Ruth & Jelena