(SPORT)DIËTISTENPRAKTIJK
RUTH VANDERHEYDEN

Seg, wat doen jullie eigenlijk?

Welkom bij Diëtiste Pelt! In deze blog stellen we ons graag nog eens voor. Wij zijn Ruth en Jelena, enthousiaste diëtisten met een anti-dieetvisie. Omdat strenge diëten niet werken, pakken wij het anders aan. We zijn twee bezige bijen met een grote passie voor gezonde voeding, sporten en ondernemen. Maar wat doen wij eigenlijk allemaal?

 

Op dieet, of toch maar niet? Onze aanpak:

Strenge diëten gebaseerd op beperkingen en regels, leiden tot een cyclus van jojoën en negatieve gevoelens over eten en je lichaam. Wij zijn ervan overtuigd dat het ook anders kan. Wij leren jou terug genieten van eten zonder schuldgevoelens, hoe je kan vermageren zonder een streng dieet te volgen of uren te sporten en hoe jij jezelf weer graag kan zien. Wij bieden begeleiding op het gebied van voeding, beweging én mindset.

We verleggen de focus van gewichtsverlies naar gezondheidswinst en je beter in je vel voelen. Gezondheid is meer dan alleen het getal op de weegschaal. De weegschaal bepaalt niet of je jezelf fit en energiek voelt. Het gaat om het luisteren naar je lichaam, het ontwikkelen van gezonde gewoonten en het krijgen van een positieve relatie met voeding.

Daarnaast werken we met de principes van intuïtief eten. Dit houdt in dat je leert luisteren naar je lichaam en reageert op de honger- en verzadigingssignalen. Het gaat niet om rigide regels, maar om het aanleren van een gezond eetgedrag dat past bij jouw behoeften en voorkeuren.

We moedigen onze cliënten aan om te focussen op gezondheidswinst in plaats van gewichtsverlies, voeding te zien als brandstof, beweging als levensstijl en een positieve mindset te ontwikkelen.

 

Ruth

Ik ben Ruth, een energieke sportdiëtiste & mindsetcoach die gespecialiseerd is in de begeleiding van mensen met een eetstoornis. Ik geef je praktische tips en handvaten over voeding, beweging en mindset, zodat jij stap voor stap blijvend fit en gelukkig wordt ZONDER diëten en meer intuïtief leert eten.

Zelf ben ik een zeer gedreven en gepassioneerd persoon die zich de volle 200% geeft om jou te inspireren, motiveren en informeren omtrent gezond & energiek leven. Ik ben gespecialiseerd in sportvoeding voor zowel team- kracht- als duursporters op verschillende niveaus. Daarnaast begeleid ik mensen met haperend eetgedrag of een eetstoornis.

Uit eigen ervaring weet ik hoe het is om feestjes te weigeren, maaltijden over te slaan en overmatig te sporten om het zogenaamde ‘schoonheidsideaal’ te bereiken.

Daarom vind ik het wel leuk om enkele zaken over mezelf te delen, want ik ben iemand die:

  • al van kinds af aan enorm gepassioneerd is in gezonde voeding en beweging
  • op hoog niveau gezwommen heeft en nu graag krachttraining doet
  • soms te perfectionistisch is en moet leren loslaten
  • al mijn dromen najaagt en blijft vechten, want opgeven staat letterlijk niet in mijn woordenboek
  • het belangrijk vindt om regelmatig bijscholingen te volgen zodat ik up-to-date blijf met de laatste inzichten en ontwikkelingen in voeding & beweging.

 

Jelena

Ik ben een erkend diëtiste met een anti-dieetvisie. Ik leer hoe jij kan vertrouwen op je lichaam, hoe je dieetstemmetjes kan verbannen en hoe jij jezelf terug graag kan zien aan de hand van de principes van Intuïtief Eten.

Daarnaast ben ik diabeteseducator om mensen met diabetes te begeleiden naar een gezonde leefstijl en een goede glycemieregeling.

In mijn vrije tijd doe ik graag een stevige workout of groepsles. Naast diëtiste ben ik ook personal trainer. Want zowel voeding als beweging zijn belangrijk voor een gezond en fit lichaam. Wil jij ook starten met sporten? Ik help jou op weg met home workouts of personal training onder mijn begeleiding.

 Ik hou van (vegetarisch) koken en maak graag foto’s van deze gerechten om te delen op sociale media. Aan recepten dus geen gebrek! Ik vind het belangrijk om jou niet alleen te vertellen wat gezond is, maar ook om praktische tools mee te geven.

En nog een laatste weetje over mezelf: ik ben een echte chocolate lover. Genieten hoort bij het leven. Dat genieten van lekker eten zonder schuldgevoel wil jou graag leren.

Aanbod

We zetten jou NIET OP DIEET, maar we geven je stap voor stap op maat gemaakt voedings-, mindset- en beweegadvies om duurzame gedragsverandering te bekomen. Je kan bij ons terecht om te werken aan je gezonde leefstijl en om dieetgedachten te leren loslaten. Hiervoor kan je zowel in de praktijk langskomen, een online gesprek inplannen, en onze online cursussen volgen.

Voor specifiek voedingsadvies kan je ook bij ons terecht. We helpen je met voedingsadvies bij verschillende aandoeningen zoals diabetes, maag-darmklachten, hoge cholesterol, lactose-intolerantie  …

Tot slot geven we ook waardevolle workshops en webinars.

 

Wil jij graag persoonlijke begeleiding? We helpen je graag! Bekijk hier ons aanbod en wij nemen contact met je op om de eerste afspraak in te plannen.

 

Tot snel!

Ruth & Jelena