(SPORT)DIËTISTENPRAKTIJK
RUTH VANDERHEYDEN

Wie is de eigenaar van deze praktijk?

Intuïtief eten, Ruth Vanderheyden, sportdiëtiste, sportvoeding, recuperatiesnacks, supplementen, voedingsadvies, mindsetcoach, coaching, leefstijladvies, relatie met voeding en beweging verbeteren, dietistepelt

Dag lezer,

Ik wil mezelf graag even voorstellen, zodat je weet wie er achter de schermen onder andere deze artikels maakt, maar ook wie dat de eigenaar van deze (sport)diëtistenpraktijk is.

Mijn naam is Ruth Vanderheyden, ik ben een energieke sportdiëtiste en mindsetcoach. Tijdens het coachen zet ik niemand op dieet, maar geef ik stap voor stap persoonlijke tips, zodat we samen de gewenste doelen bereiken.

Geen shortcuts dus, want die werken niet voor altijd. Ik streef naar een fitte, gezonde levensstijl die ook duurzaam is. Daarom krijgt men naast voedingsadvies, ook beweeg- en mindsetadvies, omdat zowel de fysieke als mentale gezondheid belangrijk zijn om zich fit & energiek te voelen.

Ik ben me de laatste jaren steeds meer aan het verdiepen in ACT en CGT, waardoor ik samen met de cliënt makkelijker kan onderzoeken hoe men nieuw gedrag kan stellen zonder terug te vallen in oude, minder gewenste (en vaak minder gezonde) gewoontes.

Daarnaast heb ik twee specialisaties die me enorm nauw aan het hart liggen, omdat ik me kan herkennen en inleven in beide doelgroepen.

  • Begeleiding sporters

Ik geef specifiek voedingsadvies aan sporters op verschillende niveaus. Dus zowel recreatieve sporters als fanatieke sporters kunnen bij me terecht. Ik begeleid team-, kracht- en duursporters.  Ik heb onder andere ervaring met marathonlopers, triatleten, fietsers, mountainbikers, zwemmers, tennissers, handballers, voetballers, ‘crosfitters’, bodybuilders en boogschutters. Eigenlijk te veel om verder nog op te noemen. 😉

  • Begeleiding mensen met een eetstoornis of haperend/verstoord eetgedrag

Ik help hierbij meer inzicht te verkrijgen in de relatie tussen eten, de gevoelens en het gedrag. Wat men precies wel of niet eet, is vaak maar een tipje van de ijsberg bij het hebben van een eetstoornis. Daarom wordt er ook samen gekeken naar het eetgedrag, structuur, frequentie en denkpatronen. Hierbij wordt er op zoek gegaan naar de sterktes van de persoon om die stemmetjes in het hoofd, of saboterende gedachten, te verminderen. Met behulp van praktijkgerichte tips & tricks wordt de eetstoornis stap voor stap minder aanwezig en wordt de persoon zelf sterker en sterker (en terug gelukkiger).

Ken jij iemand met een eetstoornis of wens je zelf begeleiding? Je kan hiervoor altijd een afspraak maken of met me contact opnemen.

 

Naast individuele begeleiding geef ik ook groepscoaching, webinars, workshops en lezingen samen met collega, Jelena Dekens.

 

Daarnaast ben ik iemand die:

  • Al van kinds af aan enorm gepassioneerd is in gezonde voeding en beweging.
  • Op hoog niveau gezwommen heeft en nu graag actief bezig is (crossfit, fitness, zwemmen, lopen, wandelen …).
  • Heel graag pizza eet met een glaasje rode wijn. Ja zeker, diëtisten eten niet alleen maar voedzame voedingsmiddelen. 😉
  • Het belangrijk vindt om regelmatig bijscholingen te volgen, zodat ik up-to-date blijf met de laatste inzichten en ontwikkelingen in voeding, beweging & mindset.

 

Tot snel!

Ruth