(SPORT)DIËTISTENPRAKTIJK
RUTH VANDERHEYDEN

3 tips om sporten wél vol te houden

functional trainer, personal trainer, jelena dekens, leopoldsburg, samen sporten, fitnessen, sporten is gezond, sportcoach

Het is bijna september, het begin van het schooljaar en voor veel mensen het perfecte moment om weer te werken aan een gezonde leefstijl. “Vanaf september heb ik meer structuur en dan zal het wel lukken” hoor ik vaak. Sporten en gezond eten gaat dan even goed, tot de dagelijkse drukte de kop op steekt. Voor je het weet zijn de feestdagen daar en laat je die gezonde leefstijl weer voor wat het is.

Om ervoor te zorgen dat jij het sporten wél volhoudt, deelt Jelena een al tips met jou.

Tip 1: Focus op lange termijn

Wanneer je pas begint, ben je nog super gemotiveerd en gedreven. Helaas vermindert dat enthousiasme bij de meeste mensen na een aantal weken. Zeker wanneer de gewenste resultaten minder snel gerealiseerd worden dan gehoopt. Focus daarom op lange termijn in plaats van snel iets willen bereiken.

Bij het stellen van doelen komen het uiterlijk en het gewicht vaak boven gezondheid te staan. Probeer doelen te stellen die niet enkel op je uiterlijk focussen, maar doelen die je helpen om gezond en gelukkig te leven.

Tip 2: Stop met excuses, begin gewoon!

 Ik hoor zo vaak excuses zoals “Ik heb het nu te druk om aan een gezonde leefstijl te werken.” Of “Ik wil wel, maar ik weet niet waar te beginnen.” Excuses helpen je niet verder, eraan beginnen wel.

Bekijk hoe je leven er nu uitziet en pas je beweging daaraan aan. Heb jij een druk leven? Kijk waar je in je agenda een moment kan plannen om te sporten. Een home workout van een half uurtje kan bijvoorbeeld al efficiënt zijn én je verliest geen tijd door verplaatsingen. Want eerlijk, wordt je leven ooit minder druk?

Als je niet weet waar te beginnen kan je een personal trainer inschakelen. Jelena helpt jou graag om trainingen te geven op basis van jouw wensen en doelen. Dit is ook voor mensen met een druk leven de ideale manier om efficiënt te sporten.

Tip 3: Luister naar je lichaam.

 Begin rustig en bouw geleidelijk aan op. Als je het niet gewoon bent om te sporten, is de kans op blessures groot als je opeens veel gaat trainen. Ook hier kan personal training handig zijn om op een veilige manier te trainen.

Weet dat rust ook noodzakelijk is voor je lichaam. Als jij voelt dat je lichaam een dag niet mee wil, is het prima om een rustdag in te schakelen. Je kan ook aan actieve rust doen, zoals rustig gaan wandelen of fietsen.

 

Maak jij nu de start?

Ben jij ervan overtuigd dat personal training iets voor jou is? Super! Jelena werkt met het principe van Functional Training. Dit houdt in dat je zowel werkt aan kracht, conditie, stabiliteit, mobiliteit en coördinatie. Kortom, alles wat je nodig hebt voor een fit en gezond lichaam. Je kan starten met een proefsessie om kennis te maken met personal training.

 

Heb jij nog vragen? Neem gerust contact op via het contactformulier.