(SPORT)DIËTISTENPRAKTIJK
RUTH VANDERHEYDEN

Beter niet op de weegschaal?

weegschaal, wegen of niet, lichaamsgewicht, persoonlijke begeleiding, diëtiste, lichaamsmeting

Is het een goed idee om jezelf nog te wegen of gooi je de weegschaal beter weg? Tegenwoordig zijn er steeds meer diëtisten die het afraden om nog op de weegschaal te gaan staan.

Maar hoe denken wij hierover?

Wel, dat is heel persoonlijk. Sommige mensen zijn te gefixeerd op dat getalletje en laten dit getal hun gemoedstoestand bepalen. In dit geval raden wij aan om minder of zelfs niet op de weegschaal te gaan staan. Want je bent immers meer dan enkel en alleen je lichaamsgewicht.

Sta je neutraal tegenover het getal op de weegschaal en begrijp je dat je gewicht fluctueert? Dan kan je jezelf af en toe wegen en dit eventueel als maatstaf gebruiken om progressie op te volgen.

In de praktijk mag je zelf beslissen of je gewogen wilt worden of liever niet. Indien nodig, geven wij als professionals ook advies hierover. In de praktijk maken we gebruik van een BIA-toestel. Dit toestel maakt een volledige lichaamsanalyse, waardoor ook je spier-, vetmassa, inwendig vet en vochtbalans gemeten kan worden. Enkel en alleen het gewicht, zegt namelijk helemaal niets over de gezondheid.

 

Wil je graag een gezonde relatie met voeding hebben, zonder enkel en alleen te focussen op het getalletje op de weegschaal? Wil jij kom af maken met die vervelende stemmetjes in je hoofd die je dag beïnvloeden als je bent bijgekomen?

Met de derde ronde energiek groei-traject word je hierbij geholpen en doorbreken we het diëten en schuldgevoelens. 🤩 De derde ronde start in oktober 2022, dus ideaal om het najaar goed te starten.

Bekijk hier ons aanbod voor persoonlijke begeleiding.