(SPORT)DIËTISTENPRAKTIJK
RUTH VANDERHEYDEN

Moeiteloos fit, zo doe je dat

Fit worden zonder moeite, klinkt goed toch? En neen, dit is niet de zoveelste reclame voor een dieet of fitnessplan dat je toch nooit volhoudt. Je hoeft echt geen onrealistische inspanningen te doen om fit te worden. Begin bij de basis. 

Wil jij je fitter en energieker voelen? Volg dan zeker onderstaande tips op, zodat jij dit jaar wel een fittere versie van jezelf kan worden.

Tip 1: keep it simple

Neem onbewerkte basisvoedingsmiddelen zoals groenten, fruit, noten en volkoren graanproducten en drink voldoende water. Maak stap voor stap kleine aanpassingen in je eetpatroon. Dit zorgt ervoor dat je het gemakkelijker volhoudt op lange termijn. Laat je niet verleiden door alle fancy light- en dieetproducten. Zorg dat de basis eerst goed zit, voor je op details focust.

Tip 2: sta regelmatig recht

Zitten is het nieuwe roken, wordt gezegd. Probeer daarom elke 30 minuten even recht te staan als je veel tijd zittend doorbrengt. Je kan al rechtstaand telefoneren of tijdens de middagpauze even een blokje om wandelen. Een bureau waaraan je rechtstaand kan werken is ook een goede investering voor je gezondheid.

Tip 3: iets-is-beter-dan-niets-mindset

Maak je geen zorgen over de duur van je sportsessie. En “Ik heb te weinig tijd.” of “Als ik niet langer dan een half uur heb gesport heeft het geen nut.” zijn alles-of-niets gedachten die je ook beter achterwege laat. In plaats daarvan kan je beter denken: iets is beter dan niets. Kwaliteit boven kwantiteit. Doe korte workouts als deze wel in je drukke planning passen in plaats van te streven naar lange workouts die je niet op regelmatige basis kan doen.

Op vlak van voeding kan je dit ook toepassen. Veel mensen denken dat hun dag om zeep is na het eten van iets minder gezonds. Focus je niet op wat minder goed gaat, maar op wat wel gaat. In het GRATIS webinar ‘moeiteloos fit in 6 stappen’ delen Ruth en Jelena nog meer tips hierover. 

Tip 4: lazy workout

Wist je dat je vanuit je zetel kan sporten? Ja! Echt waar. Op YouTube vind je inspiratie voor workouts die je in de zetel kan doen tijdens je favoriete serie. Je kan ook tijdens de reclame even wat oefeningen doen.

Tip 5: minder stress en meer slapen

Vind een manier om met je stress om te gaan. Stress is niet goed voor je lichaam en heeft een invloed op je eetkeuzes. Sporten daarentegen heeft dan weer een positief effect op stress. Ook slaap is een cruciale factor als jij je fit en energiek wil voelen. Zorg dus voor een goede nachtrust en je zal je een heel pak frisser voelen.

Pssst, wil jij nog meer praktische tips die je gemakkelijk kan toepassen?

Ontdek hoe jij in 2023 eindelijk fit kan worden zonder extreme, tijdrovende diëten of sporten. Op dinsdag 24 januari om 19u 2023 organiseren wij een GRATIS webinar waarin we jou vertellen hoe je moeiteloos fit wordt in 6 stappen.

PS Lees jij dit op een later moment? We bieden ook andere trajecten aan, waarbij jij dit kan leren! Bekijk hier ons aanbod.