(SPORT)DIËTISTENPRAKTIJK
RUTH VANDERHEYDEN

Handige tip om een gezonde levensstijl op te bouwen zonder restricties

groepscoaching, online traject, intuïtief eten, fitte levensstijl, geen dieet, online leren

Hoe bouw je een gezonde levensstijl op zonder restricties? 

Deze bovenstaande vraag krijgen we bijna dagelijks in de praktijk (of online). Hieronder krijg je een handige tip waarmee kan je starten, zodat jij jouw gezonde levensstijl kan ontwikkelen, waarbij je niet hoeft te diëten. Verder lees je ook hoe je op een efficiënte manier fit kan worden EN blijven m.b.v. het Energiek Groei-Traject. Een van de vorige deelneemster deelt graag haar ervaring met je in deze blog.

Een gezonde levensstijl draait om gewoontes. Hoe meer (gezonde) gewoontjes je jezelf aanleert, hoe minder ‘gezond leven’ als een verplichting zal voelen en hoe kleiner de kans is dat je opgeeft en hervalt in het eindeloos straatje van diëten.

Wil je jezelf gezonde gewoontes aanleren? Maak het dan klein en begin stapje voor stapje. Want iets veranderen vraagt tijd. Zeker als je niet wilt dat het van korte duur is. Schrijf op wat je graag zou willen veranderen en splits het op in kleinere doelen, waarvan je weet dat ze haalbaar zijn. Zie het zoals het leren van een nieuwe taal. Italiaans spreken zal je ook niet direct kunnen. Dit vraagt tijd en oefening. Maar oefening baart kunst.

Dit is ook zo voor een gezonde, fitte levensstijl. Het vraagt tijd, moed en energie, maar stapje voor stapje komt er verandering. Zeker als je jezelf laat begeleiden door experten. We hebben verschillende trajecten die je leren hoe je efficiënt en effectief een fitte, gezonde levensstijl krijgt, waarbij ook plaats is voor je sociaal leven met lekkere frietjes en een goed glas wijn.

Lees de geweldige ervaring van een deelneemster die een traject (EGT) bij ons volgde. 

Persoonlijk heb ik voor EGT gekozen omdat ik niet zo van restricties houd, ik wilde graag een gezonde levensstijl beginnen opbouwen zonder iets te moeten of te laten. Er is heel veel informatie te vinden over het opbouwen van een gezonde levensstijl, al is het fijn om in die eerste stappen begeleid te worden. EGT gaf mij de ideale mix tussen infosessies, toepassing via oefeningen/tips en persoonlijke begeleiding. Voor mij was die combinatie vooral heel waardevol omdat alle drie de luikjes elkaar versterken. Ruth en Jelena zijn beide heel spontaan, toegankelijk en hebben een brede waaier aan nuttige weetjes voor je klaar. Ze weten je ook te challengen en je inzichten te geven waar je eerder nog niet had bij stilgestaan. Als terugblik heb ik het gevoel dat alles heel natuurlijk verlopen is, na 4 maanden merk ik dat ik effectief mijn eerste stappen in de juiste richting heb gezet. Concreet kies ik veel bewuster voor mijn voeding, luister ik meer naar mijn lichaam en reflecteer ik meer over mijn dagdagelijkse keuzes (voeding, mindset, beweging). De meerwaarde van dit traject is dat je een realistische visie krijgt en dat de focus op duurzaamheid ligt. Het opstapje werd gegeven door Ruth en Jelena, het verderzetten ervan ligt bij mij. Zelf zou ik het traject aanbevelen aan mensen die net zoals mij een houvast nodig hebben om hun weg te zoeken in een gezondere balans met zichzelf.

J. Uit Hasselt

Wil jij ook graag een fitte, gezonde levensstijl zonder diëten of opgaves? Bekijk dan hier ons aanbod. Hieronder staat omschreven wat je onder andere met behulp van onze coaching kan bereiken.

  • Je creëert een fitte, gezonde leefstijl die écht bij jou past.
  • Je maakt komaf met dieetregeltjes en je leert jezelf graag zien zoals je bent.
  • Je zelfvertrouwen krijgt een boost!
  • Je kan weer genieten van lekker eten, zonder schuldgevoelens of angst om bij te komen.
  • Je vindt een sport of vorm van beweging die je niet tegen je zin doet.
  • En nog zo veel meer!